Защо проучването на ключови думи е важно за SEO?


Проучването на ключови думи е изключително важно, тъй като именно то може да ви подскаже как да разраснете вашия бизнес онлайн. Изследването на ключови думи може да ви каже какви са термините, които хората търсят активно в уеб пространството, а конкурентоспособността на тези ключови думи ще ви помогне да насочите плана си за маркетинг за съдържание, за да увеличите видимостта на органичното търсене, класирането и трафика.

Сега това е само основната идея зад отговора на въпроса „Защо проучването на ключови думи е важно за SEO?“

Нека да разгледаме по-задълбочено подробностите за това какво представлява ключовата дума, защо именно проучването на ключови думи е важно и как можете да изберете правилните термини и фрази, които да използвате за сайта си.

Какво е ключова дума?
Ключова дума е термин, използван в дигиталния маркетинг, с който се описва дума или група от думи, които интернет потребителите въвеждат в търсачката, за да намерят информация за онова, което ги интересува. Ключовите думи са важни в SEO, защото ви помагат да стесните фокуса на вашето съдържание, така че то да отговаря на нуждите на търсещия.

Както Yoast обяснява: „Ако използвате грешни ключови думи, никога няма да получите броя посетители, които искате или от които имате нужда, защото текстът ви не съответства на това, което вашата потенциална аудитория търси. Но ако използвате думите, които хората търсят, вашият бизнес може да процъфтява. Така че, вашите ключови думи трябва да отразяват това, което вашата аудитория търси. Ако използвате неподходящи ключови думи ще се окажете с грешна аудитория или с никаква. Ето защо наличието на правилните ключови думи е наистина важно.“

 

Какво е най-важното нещо, на което трябва да обърнете внимание, когато правите проучване на ключови думи?
Най-важното нещо, което трябва да търсите, когато правите проучване на ключови думи, е месечният обем на трафика и конкурентоспособността за целева ключова дума. Не всички ключови думи си заслужават оптимизирането, така че трябва да търсите важните ключови думи, които са лесни за класиране за вашия сайт.